Menselijk gedrag leren kennen? Word deskundige!

M

Mensen leren kennen en hun gedrag leren kennen. Mensen die de studie Toegepaste Psychologie op zak hebben, richten zich op de beoordeling van menselijk gedrag en de redenen daarvan. Het menselijk gedrag is uiterst complex en om deze reden komt er veel onderzoek kijken bij dit vakgebied. Het is dan ook niet zonder reden dat het vakgebied van Toegepaste Psychologie voortvloeit uit de wetenschap. Toch staat Toegepaste Psychologie wel weer met beide benen aan grond. Het vakgebied is dan ook veelal praktijkgericht. Het komt onder andere hierdoor dat steeds meer mensen kiezen voor een opleiding in de Toegepaste Psychologie. Wil jij deskundig worden in menselijk gedrag? Dan kies je net als vele andere studenten voor de opleiding Toegepaste Psychologie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de bachelorfase maak je kennis met verschillende psychologische theorieën. Deze theoretische fase heeft als doel dat je in staat wordt om menselijk gedrag beter in te leren begrijpen. Je leert begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen. De bacheloropleiding is dan ook samengesteld uit de praktische toepasbaarheid. Op deze manier word je al snel vaardiger in het herkennen van zekere gedragspatronen bij mensen. Omdat het menselijke aspect voorop staat, biedt de opleiding volop afwisseling en uitdaging.

Welke baankansen biedt de studie?

Op de arbeidsmarkt kun je met de opleiding Toegepaste Psychologie op vele manieren uit de voeten. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk op de marketingcommunicatie-afdeling, maar hebt ook volop ruimte om je eigen onderneming op te starten. Verder kun je denken aan verantwoordelijkheden als de afdeling HR en het aanbieden van bedrijfscursussen. Een van de meest voorkomende afdelingen is de P&O, waar je bijvoorbeeld bij kan dragen aan de ontplooiing van het personeel. Veel afgestudeerde studenten van de opleiding kiezen voor een baan in het onderwijs. Maar ook de uitzendbranche en zorgsector zijn werkvelden die vaak worden ingevuld door toegepaste psychologen.