Drie meest gemaakte fouten bij het organiseren van een feest

D

Bij het organiseren van een feest op een externe feestlocatie komen een boel dingen kijken.  Er kunnen dus logisch genoeg ook voldoende dingen mis gaan. Wanneer je niet oplet en geen goede afspraken maakt, kun je zomaar voor onverwachte kosten komen te staan. Dat is natuurlijk super zonde en wil je zoveel mogelijk voorkomen. Daarom vertel ik je in deze blog wat de meest gemaakt fouten zijn en hoe je deze zo goed mogelijk kunt voorkomen. Want we willen er natuurlijk wel voor zorgen dat jouw volgende feest een waar succes wordt.

Geen afspraken maken over consumptie

Je gasten zullen logisch genoeg minder rekening houden met de kosten die gemaakt worden door de consumptie van drankjes en hapjes dan jij. Dat is dan eigenlijk ook wel een taak voor degene die het feest organiseert. Zorg dat je met je feestlocatie goede afspraken maakt over hoe je het aantal drankjes zoveel mogelijk kunt beperken. Zo kun je gebruik maken van consumptiebonnen, niet dat je gasten niet meer drankjes mogen bestellen. Maar door gebruik te maken van consumptiebonnen kun je zorgen voor inzicht in de consumptie van je gasten.

Geen afspraken maken over uitloop

Een feest kan altijd uitlopen. Dat is dan ook niet zozeer een enorm probleem. Het is echter wel zo dat wanneer je een feest organiseert op locatie je deze huurt voor een dagdeel. Dit is enerzijds een voordeel, omdat hierdoor de kosten inzichtelijk zijn vooraf. Anderzijds kan dit ervoor zorgen dat je enige restricties hebt met betrekking tot de duur van je feest. Wanneer je feest uitloopt, worden er natuurlijk extra kosten in rekening gebracht. Een van de grootste fouten die je kunt maken is geen afspraken over de kosten die er dan in rekening worden gebracht. Doe dit dus niet!

Niet letten op andere festiviteiten in de stad

De kans is groot dat jij niet de enige bent die een feest gaat organiseren op een andere locatie in dezelfde stad. Zorg ervoor dat de evenementenlocatie van jouw dromen goed bereikbaar is op de dag van jouw feest.

Veel plezier

Ik wens je veel plezier bij het organiseren en het houden van je feest. Wanneer je bovenstaande fouten niet maakt weet ik zeker dat jou volgende feest op locatie een daverend succes wordt.