5 voordelen van agile werken

5

Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om gebruik te maken van agile werken. Het betekent letterlijk: behendig, lenig te werk gaan. In korte sprints worden relatief korte doelstellingen gehaald. Agile werken heeft enorm veel voordelen. In dit artikel heb ik de top 5 voordelen van agile werken op een rijtje gezet.

De snelheid

Een van de kenmerken van agile werken is dat beslissingen snel worden genomen en productverbeteringen snel worden doorgevoerd. Dit komt door de korte sprints.

Kwaliteit

Doordat er vaak feedback wordt gegeven in de korte feedbackloops profiteert zowel het product/dienst en het proces van veel verbeteringen. Bij de feedbackmomenten wordt niet allen het proces verbeterd, maar ook de deelproducten per sprint.

De kosten

Producten en diensten worden snel ontwikkeld en kunnen snel de markt op. Hierdoor stijgt de omzet snel en zullen de ontwikkelingskosten dalen.

Het plezier

Bij agile werken heb je veel contact met je collega’s. Je evalueert veel en weet dus precies met wat je collega’s bezig zijn. Het is een hele transparante manier van werken. Door elke dag een korte bespreking te hebben kan er rekening worden gehouden met hoe goed iedereen in z’n vel zat die dag. Hierdoor ontstaan er steeds meer inzichten in de factoren die een positieve invloed hebben op het plezier in werk. Werken wordt dus steeds leuker.

De klanten

Bij agile werken worden de klanten vaak betrokken met de gang van zaken. Doordat er veel overleg is en er vaak om feedback wordt gevraagd weet je precies wat je klant verwacht. Het voorkomt verrassingen en zorgt voor een eindproduct precies naar de behoeften van je klant.

Wil je zelf ook gebruik maken van agile werken? Laat je adviseren door adviesbureau YNNO. YNNO is een adviesbureau gespecialiseerd in het nieuwe werken en het agile werken. Weet je niet hoe je moet beginnen, YNNO helpt je!