Hoe Hanteer je je jouw Spaargeld?

H

Wat spaargeld op de bank hebben staan kan een heel geruststellend gevoel geven. Een bank als Savedo kan je wel helpen om je geld veilig te houden. Maar hoe werkt dat sparen nou eigenlijk precies? Waar kun je allemaal geld voor sparen? Wat zijn nou redenen om geld te sparen? Hoe kun je dit sparen van geld nou eigenlijk het beste aanpakken? Hoe kun je het beste met je spaargeld omgaan? En wat kun je nou allemaal doen met je spaargeld om het een beetje te laten groeien? Daarover vertellen we je graag wat meer. Zo weet je beter wat je wel en niet met je spaargeld zult kunnen doen.

Wat Is Geld Sparen?

Geld sparen is eigenlijk wat geld opzij zetten voor later. Het is geld dat je niet meteen opmaakt. Je zet het opzij voor wanneer je het nodig hebt.

Waarom Sparen?

Er zijn eigenlijk twee grote redenen waarom het handig kan zijn om wat geld te sparen. De ene reden is dat je gewoon even wat geld opzij wilt zetten voor her geval je wat extra geld nodig hebt. Ook al ben je nog zo voorzichtig met je geld, het kan altijd gebeuren dat er even een aantal dingen tegelijk komen en je daardoor wat in de problemen komt. Je zult net zien dat je auto mankementen gaat vertonen op hetzelfde moment dat je ook al een hoge rekening hebt vanwege een lekkage of één of ander apparaat dat het begeeft. Naast gewoon een potje voor noodgevallen kun je ook geld sparen voor iets specifieks. Misschien wil je wel een nieuwe televisie of kijk je er al tijden naar uit je keuken of badkamer eens goed op te knappen. Geld sparen voorkomt dat je het hoeft te lenen en daarvoor rente moet betalen.

Hoe Sparen?

Je spaart het beste geld door iedere maand iets opzij te zetten. Zet gelijk als je salaris binnenkomt een bepaald bedrag op je spaarrekening zodat je daar niet meer aan kunt komen. Dat maakt de kans dat je eraan komt iets minder groot. De stap om iets van je spaargeld over te maken en dan te gebruiken is altijd groter dan wanneer het nog steeds op je betaalrekening staat, ook als je in je achterhoofd houdt dat dat bedrag was bedoeld om te sparen. Weet dus ook niet te makkelijk met spaargeld terugboeken op je rekening. Doe dit alleen als er geen andere manier is dan een lening aanvragen of je spaargeld aanspreken.

Je Spaargeld Laten Groeien

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je spaargeld wat te laten groeien. Je kunt het sowieso op een bank zetten. Daar staat het veilig en kun je er rente over krijgen. Deze is op het moment niet zo heel hoog, maar het is toch weer wat extra geld dat je ieder jaar krijgt. Daarnaast kun je ook besluiten om het geld te beleggen. Dan koop je aandelen in één of meer bedrijven. Als je ze met winst kan verkopen levert dit je een aardig zakcentje op. Je loopt echter wel altijd het risico dat een bedrijf het toch niet zo goed doet of een tegenslag krijgt en jouw aandeel dus keldert in waarde.