Konijnenspullen voor een gezond en gelukkig leven

K

Konijnen zijn intelligente en actieve dieren. Bovendien zijn de beestjes erg sociaal, waardoor ze het gelukkigste zijn wanneer ze samen geplaatst worden. Behalve dat konijnen erg sociaal zijn naar hun soortgenoten, kunnen ze ook socialiseren met hun verzorgers. Wie voldoende tijd en energie in zijn of haar konijnen steekt, zal merken dat er een band met het huisdier opgebouwd kan worden. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen gek zijn op konijnen en ze in de top drie van de meest gehouden dieren in de Nederlandse huishoudens behoren. Hieronder een aantal belangrijke musthave konijnenspullen voor een gezond en gelukkig leven van je diertje.

Belangrijke konijnenspullen voor uw konijn

Om konijnen zo gelukkig en gezond mogelijk te houden zijn er een aantal standaard verzorgingsproducten nodig. Om te beginnen moeten deze knaagdieren een goed konijnenhok hebben. Wanneer je de konijnen buiten laat leven, is er een ander hok nodig dan wanneer de konijnen binnen geplaatst worden. Konijnenhokken die buiten staan kunnen het beste een nachthok hebben en bovendien moet het hok warm genoeg zijn. Behalve een comfortabel en warm konijnenhok dient het hok voorzien te zijn stro of hennepvezel en moet er elke dag vers hooi zijn. Uiteraard is het ook belangrijk dat er voldoende eten en schoon drinkwater beschikbaar is.

Andere konijnenproducten voor een lang en gelukkig leven

Doordat konijnen intelligente dieren zijn, kun je behalve de standaard verzorgingsproducten ook andere konijnenspullen aanschaffen om de konijnen te stimuleren. Met verschillende soorten speeltjes kun je de nieuwsgierigheid van uw knaagdieren wekken en ze bovendien lekker actief bezig houden. Daarnaast maak je jouw konijnen nog gelukkiger door ze af en toe te belonen met lekkere konijnensnacks.

Altijd het beste voor uw konijn

Behalve de standaard verzorgingsproducten en speeltjes om de intelligentie van uw knaagdieren te stimuleren, zijn er nog een aantal andere producten verkrijgbaar voor een gezond en gelukkig konijnenleven. Ontdek het assortiment bij ZOO&ZO. De medewerkers zijn hier deskundig en voorzien je graag van advies!

Overige producten voor uw knaagdier

Wist je dat konijnen zindelijk gemaakt kunnen worden? Door een konijnentoilet in het hok te plaatsen en de konijnen te ’trainen’ om hier hun behoefte te doen, kan het hok langer schoon en fris blijven. Behalve een konijnentoilet zijn er nog een aantal andere items belangrijk voor de verzorging van het dier. Denk aan een borsteltje om vervelende klitten te voorkomen en een knaagdieren nagelvijl waarmee de nagels kort en schoon gehouden kunnen worden. Is er daarnaast al gedacht aan een konijnenren, zodat de dieren voldoende ruimte hebben om te bewegen? Ontdek hier alle benodigdheden voor je konijn.

Bij ZOO&ZO houden we van gelukkige en gezonde huisdieren. Daarom kunt u snel en eenvoudig diversen producten bestellen in de online webshop of kom gezellig langs en ontdek één van de grootste dierenwinkels van Nederland. Nu ook gezellig tijdens 2e paasdag geopend. 

 

 

White and Brown Rabbit on Green Grass Field