Hoe kan ik yogaleraar worden, 3 tips en tricks

H

Doe je al langer yoga en ben je klaar om je yoga practice naar een hoger niveau te tillen? Ben je er klaar voor om je passie voor yoga te delen met anderen? Wat mooi! Je wil yogaleraar worden… wat nu?

  1. Schrijf je in voor een yoga docenten opleiding

Ook al is het niet verplicht om yogales te geven, toch is het aangeraden om een yoga opleiding te volgen. Tijdens een yoga leraren opleiding leer je meer over de filosofie en achtergrond van yoga, maar ook over anatomie, fysiologie, asana’s, en veel meer. Je leert de nodige kennis en technieken om veilige en professionele yogalessen te geven.

  1. Zoek een goede locatie om je yogastudio op te starten

Een yogastudio opstarten is geen gemakkelijke onderneming. De locatie is hierbij erg belangrijk. Idealiter is de yogastudio centraal gelegen, goed bereikbaar met openbaar vervoer en met voldoende parkeergelegenheid. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat de studio rust en ontspanning uitstraalt, dus dat er niet teveel lawaai is en dat het een ruimte is waar je tot rust kan komen. Voldoende licht, frisse lucht en ruimte zijn erg belangrijk. Zodra je meer dan 5 lessen per week geeft kan een vaste locatie interessant zijn. Geef je minder lessen per week, dan is het aangeraden om een locatie per uur/dagdeel te huren. Dit is financieel vaak interessanter.

  1. Ken je publiek

Waar zijn je cursisten naar op zoek? Zorg dat je voor en na de les voldoende tijd neemt om met je cursisten te praten, zodat je de lessen kan aanpassen naar hun wensen en behoeftes. Individuele aandacht is tijdens een yogales erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat mensen je vertrouwen als yogadocent, en dat ze zich veilig en begrepen voelen in jouw lessen.

Wil je graag meer leren over hoe yogaleraar te worden, en de nodige kennis opdoen om yogales te kunnen geven en je eigen yogastudio op te starten? Volg dan onze korte yoga opleiding, en word yogaleraar in slechts 4 weken tijd!