Regels als je wil afvallen

R

Als je vindt dat je wel wat kilo’s mag verliezen, dan kun je ervoor kiezen om te gaan afvallen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een dieet volgen of veel gaan sporten, of allebei. Echter zijn er wel een paar regels waar je je het beste aan kunt houden, wil je dit laten slagen.

Doe waar jij je goed bij voelt

Dit is misschien wel de belangrijkste regel als het gaat over afvallen. Doe waar jij je goed bij voelt. Niet wat je buurvrouw of vriendinnen zeggen dat je moet doen. Op het moment dat jij dingen gaat doen die je eigenlijk niet wil, doe je het niet meer voor jezelf. Hierdoor verdwijnt je motivatie en ga je het niet volhouden. Wil je je afvalrace laten slagen, doe het dan op jouw manier. Natuurlijk helpt professionele begeleiding en een specialist weet echt wel waar hij of zij mee bezig is. Maar geef het aan als het niet meer goed voelt.

Drink water

Drink veel water. Dit is een van de beste tips die we je kunnen geven op het gebied van voeding, buiten uiteraard gezond eten met voldoende groente en fruit. Veel water drinken helpt enorm als je wil afvallen. Het vult de maag namelijk, waardoor je de rest van de dag minder zin hebt om te snoepen. Sla uiteraard nooit een maaltijd over, dit werkt alleen maar averechts. Drink ook elke keer als je dorst hebt water. Je bent misschien geneigd om een vruchtensapje of frisdrank te pakken, maar juist dit soort drankjes tikken enorm aan. Hier zitten erg veel calorieën in.

Beweeg voldoende

Bewegen is een cruciaal onderdeel van afvallen. Hoe gezond je ook eet en hoe weinig je ook snoept, als je niet beweegt zal het moeizaam gaan. Streef naar een uur beweging per dag. Een half uur per dag is de norm voor mensen die niet willen afvallen. Wil je dit wel, doe het dan zeker een uur. Alles telt hierbij mee als bewegen, denk aan wandelen, fietsen, boodschappen doen enzovoorts. Kijk ook eens naar een goede bewegingsstudio. In Breda heb je bijvoorbeeld Bewegingsstudio Fit&Welzijn. Als je wil afvallen in de omgeving van Breda, neem hier dan zeker eens een kijkje. Je kunt hier niet alleen bewegen, maar je krijgt ook nog eens advies.