Welke manier van sporten past bij jou?

W

Bewegen is altijd goed voor je. Sterker nog, het is cruciaal voor je gezondheid. Het is belangrijk om te sporten zodat je je lichamelijk en emotioneel goed voelt. De truc is om een manier van sporten te vinden die bij jou past. Als je dit hebt gevonden, heb je meer zin om te gaan sporten en blijf je het volhouden. Er zijn verschillende manieren om te sporten.

Zelf naar de sportschool gaan

Je kunt ervoor kiezen om zelf naar de sportschool te gaan. Dit is de goedkoopste manier van sporten in een sportschool. Je gaat zelf aan de slag met alle apparaten en kunt natuurlijk wel altijd om uitleg vragen aan een van de instructeurs die rondlopen. Het voordeel hiervan is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Als je niet meer wil doorgaan, stop je. Als je een keer niet wil gaan, ga je niet. De valkuil hierbij is natuurlijk dat je dan misschien wel erg snel opgeeft. Je stopt sneller als een oefening niet lekker gaat of als je moe bent en je blijft misschien vaker thuis in plaats van dat je gaat. Voor deze manier van sporten moet je dus discipline hebben. Ga desnoods met een vriend sporten zodat je een stok achter de deur hebt.

Groepslessen volgen

Groepslessen zijn een stuk gezelliger dan alleen sporten. In groepsverband oefen je een sport uit die vaak ook nog eens op muziek is. Denk bijvoorbeeld aan zumba of aan XCO. Groepslessen bovenop je abonnement bij de sportschool nemen is misschien iets prijziger, maar dit is het zeker waard. De muziek en je sportgroepje motiveren je om door te gaan als je eigenlijk niet meer wil. Ook is er een trainer die de les geeft en die je in de gaten houdt. Het nadeel is wel dat je er makkelijker voor kan kiezen om niet te gaan als je geen zin hebt, je hebt namelijk geen vaste groep met wie je traint.

Een personal trainer inhuren

Het hebben van een personal trainer wordt tegenwoordig steeds populairder. Het is niet meer alleen weggelegd voor celebrities. Steeds meer mensen zien de meerwaarde van een personal trainer. Het is een stuk prijziger dan zelf sporten, maar dit haal je er dan ook zeker uit als je kijkt naar de resultaten. Een personal trainer stelt namelijk een persoonlijk trainingsschema voor je op waarbij je verzekert bent van resultaat. In je eentje kun je soms maanden sporten zonder resultaat te zien. Ook is je trainer de perfecte stok achter de deur. Neem voor goede personal training in Roosendaal eens een kijkje bij Physiq Fitness.