Breitling heeft de wereld verbeterd

B

Wanneer je een nieuw horloge wilt aanschaffen, maar nog geen flauw idee hebt wat voor soort je wilt hebben. Dan is een Breitling zeker aan te raden. Niet alleen is het horloge niet stuk te krijgen, het is nog eens van de hoogste kwaliteit als het gaat om horloges. Breitling werd in 1884 al opgericht door de oprichter. Het is in Zwitserland opgericht en is nog steeds actief hier. Het merk staat bekend om zijn chronografen. Deze zijn in snelle tijd ontwikkeld en het merk was als eerste met het introduceren ervan. Maar dat is niet het enige wat dit merk groot heeft gemaakt. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk voor de klokken van onder andere de Royal Airforce.

Pilotenhorloge

Sinds 1936 is Breitling al actief in de vliegtuigindustrie. Zij hebben ook hier nieuwe investeringen geïntroduceerd. Zo hebben ze als eerste klokken geleverd mét een rekenliniaal en een handmatig op te winden uurwerk. Dit bleek erg populair te zijn onder de strijders. De US Army heeft het zelfs het uurwerk tot hun officiële horloge gemaakt. Dat zegt natuurlijk veel over de kwaliteit van Breitling. Daarnaast is Breitling ook groot geworden door de pilotenhorloges die ze maken. Deze zijn erg handig voor piloten en zijn ook bestand tegen de grote hoogtes. Wat de horloges zo uniek maakt is dat ze complexe berekeningen kunnen verrichten. Denk hierbij aan het brandstofverbruik of de daal- en stijgingspercentages. Dit bleek erg nuttig te zijn in de vliegtuigbranche en het heeft vele ongelukken voorkomen.

Horloge op maat

Wanneer je op zoek bent naar het juiste horloge voor jou, dan kun je contact opnemen met onze vestiging en wij helpen je graag verder. Onze medewerkers zijn allen hoogopgeleid en krijgen nog steeds regelmatig trainingen in horloges. Zij staan je graag te woord en geven hun persoonlijke mening over de aankopen van het desbetreffende horloge.