Effectief indelen voor kostenbesparing, dat is pas Groupage!

E

Effectief indelen voor kostenbesparing, dat is pas Groupage!

Als we op vakantie gaan is het altijd hetzelfde probleem, bij mij en veel mensen met mij. We nemen te veel mee. Onze koffers zitten altijd vol, en de kofferbak kan bijna niet meer dicht. We gaan maar een weekje op vakantie, maar nemen kleding en spullen voor een hele maand mee. Niet alleen als we op vakantie gaan is dat zo. Ook op grote schaal gebeurt dat. In de haven van Rotterdam worden elke dag goederen ingepakt en vervoerd. Bekijk eens de hoeveelheid containers die de haven in en uit gaan. Ook dit moet goed worden verdeeld over de containers. Om effectiever om te gaan met de containers en de goederen doen de expediteurs aan groupage. Het effectief indelen van containers.

Groupage

Groupage, het klinkt als een heel moeilijk woord. Allereerst moeten we even naar de organisatie achter de schermen van de Haven van Rotterdam weten. Op de voorgrond ziet het er allemaal spectaculair uit. De grote schepen die om de zoveel tijd binnenkomen. Met al hun duizenden containers. Op de achtergrond zijn er onwijs veel mensen bezig met allerlei zaken te organiseren. Om alle containers op een effectieve manier in te delen, is niet anders dan bepaalde goederen in dezelfde container te doen, dit bespaart namelijk ruimte. Hoe meer goederen er in één keer vervoerd kunnen worden, hoe meer tijd er bespaart wordt.

Wie regelen dit

Deze indeling maken wij niet zelf, daar zijn speciale mensen voor. We noemen die mensen expediteurs. Je levert je goederen af in een loods en daar wordt gekeken welke goederen er bij elkaar in de container kunnen. Groupage is nog niet zo heel lang geleden ontstaan. Expediteurs deden een bepaalde verzending in een container, en voor een andere verzending gebruikten zij weer een nieuwe container. Met of zonder deze methode, de grote schepen met de hoeveelheden containers erop zullen we blijven zien.