Droogloopmatten

D

Waarin verschilt een droogloopmat met een schoonloopmat?

Er is hedendaags nog steeds verwarring waarin droogloopmatten nou verschillen met schoonloopmatten en wat het nou precies zijn. Kort gezegd, droogloopmatten zijn matten met de functie om uw schoenzolen te drogen in enkele stappen zodat u geen water naar binnen meebrengt indien het heeft geregend buiten. Deze matten zijn gemaakt van katoen en houden hiermee vuil makkelijk vast. Indien de mat vuil is van het gebruik, is deze eenvoudig schoon te houden door middel van een stofzuiger.

Daarnaast heb je ook nog schoonloopmatten, die in twee vormen bestaan namelijk harde en zachte matten. Welke het meest effectief is, ligt aan het uiteindelijke doel. Zachtere tapijten excelleren in vocht opnemen terwijl de hardere matten beter zijn om vuil van uw schoenzolen af te borstelen.

Welke heb ik nodig?

Beide matten bezitten een drogende en een schrapende werking en kunnen deze worden gebruikt bij uw voordeur. Hoewel, de droogloopmat heeft een betere drogende werking en de schoonloopmat heeft een betere schrapende werking. Het ligt er helemaal aan wat je doel is met de mat. Er zijn veel soorten matten beschikbaar op de markt voor een groot aantal functies. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermat die voornamelijk functioneel zijn in badkamers.

Daarnaast heeft ook de kwaliteit een groot belang bij het functioneren van de mat. Een lage kwaliteit mat heeft vaak als eigenschap dat vuil gewoon bovenop de mat blijft liggen. Bij een kwalitatief sterke mat zal vuil altijd naar onder zakken als gevolg van sterk gedraaid kunststof. De beste droogloopmat is dus ook een stuk duurder dan een kwalitatief lagere droogloopmat. Vandaar dat, indien u behoefte heeft aan een duurdere en meer duurzame mat, het huren van een deurmat een goede optie kan zijn. Er zijn veel bedrijven die uitstekende schone droogloopmatten op maat kunnen maken voor u!