Aandachtspunten voor een mat te kopen

A

Bent u op zoek naar een mattenspecialist? Dan is het verstandig om eens een avondje goed te Googlen. Wanneer u op Google gaat zoeken naar ‘deurmat kopen’ wordt u overspoeld met aanbod wie de beste matten heeft. Hoe goed ze wel niet zijn en dat u ze bij desbetreffende bedrijf moet komen. Het is daarom belangrijk dat u er goed voor gaat zitten en een paar dingen voor uzelf op een rijtje zet.

  • Waar wilt u uw mat voor gebruiken?
  • Waar komt uw mat te liggen?
  • Wat moet de functie zijn van uw mat?
  • Wat voor uitstraling moet uw mat krijgen?

Welke mat voor welke functie?

Deze punten zijn belangrijk voor het maken van een keuze welke mat / matten u gaat kopen. Het klinkt misschien overdreven. Maar wanneer u bijvoorbeeld ervoor wilt zorgen dat nattigheid buiten blijft zodat het niet snel smerig wordt bij u in de winkel. Dan is het niet verstandig om een schoonloopmat te kopen. Dan is de keuze voor een droogloopmat beter. Of wilt u een mat hebben die u buiten voor de winkel neer legt? Dan is een binnen mat natuurlijk ook niet handig. De verschillende matten hebben allemaal verschillende eigenschappen. Hierdoor onderscheiden de matte zich eigen en hebben ze een ander doeleinde. Hieronder in het kort uitgelegd welke soorten matten er aanwezig zijn.

  • Buitenmat: de naam zegt het al, deze matten zijn speciaal voor buiten gemaakt. Ze zijn gemaakt van nylon en voorzien van polyester draden. Doordat er nylon in verwerkt zit heeft het een schrapende functie waardoor het vocht en vuil vasthoudt. Ook zijn de matten geperforeerd zodat het vocht afdrijft. Dit is natuurlijk handig als ze buiten liggen en het regent. Wel is het aan te raden dat ze onder een afdak liggen.
  • Droogloopmat: Deze matten zijn bedoeld om de schoenzolen door te laten lopen. Het is gemaakt van 100% katoen en is geïmpregneerd met een speciale olie. Hierdoor houd het 80% van het vuil en vocht tegen. Ook is het door middel van de speciale olie bacterieremmend.
  • Schoonloopmat: Gemaakt van 100% nylon, waardoor het ook een schrappende functie heeft. Het houdt een grote hoeveelheid zand en stof tegen. Ook al vegen de mensen zijn schoenzolen niet, dan blijft het toch achter op de mat.