Hoe duur is het renoveren van een badkamer?

H

Veel mensen denken erover in de huidige goede economische tijd om de badkamer te laten renoveren. Hoewel, vaak kan dit een duur klusje zijn en willen mensen eerst een inzicht krijgen in de te verwachte kosten. Graag geef ik iets meer concrete informatie omtrent dit onderwerp. Om direct een inzicht te geven, zijn de minimale kosten verbonden aan een badkamerrenovatie ongeveer €1.150. De maximale prijs ligt op ongeveer €7.500, wat de gemiddelde prijs tussen de €4.100 en €5.900 euro brengt. Zoals je ziet zijn deze kosten zeer afhankelijk van wat voor renovatie je precies zoekt. Hieronder geef ik graag nog meer prijsinzichten per renovatiemogelijkheid.

Voorbeeldprijzen van badkamer renovaties

Om deze voorbeeldprijzen te geven, heb ik renovaties ingedeeld in drie categorieën; een basic, gemiddelde en een luxe badkamerrenovatie.  Deze heb ik hieronder verder toegelicht.

1. Basic badkamer

Bij deze badkamer ben ik uitgegaan van een badkamer met een grootte van 9 m2, waar een douche, wastafel, toilet, badkamermeubel en eventueel een ligbad in zit. Uiteraard is de uiteindelijke prijs zeer afhankelijk van de kwaliteit van dit meubilair en sanitair, maar de gemiddelde prijs voor zo’n badkamer zit tussen de €3.500 en €5.000.

2. Gemiddelde badkamer

De gemiddelde badkamer is kwalitatiever iets sterker. Hierbij heb je een inloopdouche, ligbad, toilet en twee wastafels. Nogmaals is hier uitgegaan van een ruimte van 9 m2, maar dan met iets meer luxe en bijzaken. Je bent dan ongeveer €5.000 tot €7.500 kwijt

3. Luxe badkamer

Wanneer je veel waarde hecht aan luxe, kwalitatief meubilair en een mooi design, dan ben je vaak meer dan €10.000 kwijt voor een ruimte van 9 m2. Denk hierbij aan uitgebreide inloopdouches, een luxe spa-bad en dubbele wastafels. Oftewel, een echte luxe uitvoering. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere zaken waar ik geen rekening mee kan houden zoals de partij die de badkamer komt installeren.

Om de kosten precies te berekenen middels een offerte, raad ik u aan contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf voor badkamers Eindhoven.