Schoonmaak voor een goed gezicht

S

Schoonmaak voor een goed gezicht

Het zit misschien wel in ons bloed, het schoonmaken. Niet iedereen interesseert het evenveel als het gaat om schoonmaken. Maar het is wel iets wat wij als land belangrijk vinden. Kijk bijvoorbeeld naar hotel kamers. Daar zijn 2 schoonmaaksters bezig om 1 kamer schoon te krijgen. Zij hebben maar 1 doel en dat is dat de kamer zo snel mogelijk schoon is voordat er nieuwe gasten in komen. Zij doen dus aan resultaatgericht schoonmaken. Er zijn ook voorbeelden waarin resultaat schoonmaken niet van belang is, maar dat het bijhouden van het schoonmaken belangrijker is. Hierbij kun je denken aan tafeltjes in een restaurant, deze moeten goed worden bijgehouden, anders hoopt de viezigheid zich op. Zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden te vinden waarop er wel of niet resultaat gericht moet worden schoongemaakt.

Schoonmaakbedrijven

Er zijn zelfs schoonmaakbedrijven die speciaal bedrijven langsgaan om bijvoorbeeld het sanitair schoon te maken, ook hier is resultaatgericht schoonmaken een voorbeeld van. Dit gebeurt waarschijnlijk 1x per week maar het is ook mogelijk dat op sommige locaties dit elke dag moet gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan scholen, daar komen honderden studenten per dag langs de sanitaire voorzieningen. Het is goed om deze goed schoon te houden.

Werkplekken

Er zijn ontzettend veel werkplekken te verzinnen waarin er wel schoongemaakt moet worden. Wat te denken van de straat. Misschien wel de plek waar de meeste rommel wordt gemaakt. Dit wordt vaak tegengegaan door prullenbakken te plaatsen. Ook hier zijn de schoonmaakbedrijven bezig met resultaatgericht schoonmaken. Ze willen het straatbeeld netjes en schoonhouden.

Inschakelen

Als je een eigen bedrijf hebt met een pand wat schoongemaakt kan worden, dan kun je deze schoonmaakbedrijven inschakelen op momenten dat het nodig is. Kijk eens op de website voor alle informatie, hier staat vaak alle informatie op die je nodig hebt om een afspraak te maken. En wie weet heb jij binnenkort een bedrijf over de vloer die denkt aan resultaatgericht schoonmaken.