Hoe maak ik een vacature?

H

Mensen zeggen vaak dat het personeel van het bedrijf het succes van het bedrijf bepaalt. Hierom is het binnenhalen van competent en goed personeel zeer belangrijk. De eerste stap om nieuw personeel te werven, is om een goede vacature te maken. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer is een vacature nou precies goed? Hieronder staan de belangrijkste aspecten vermeld van een goede vacature.

Concrete informatie over het bedrijf

Het is essentieel dat potentiele werknemers een duidelijk en correct beeld hebben van het bedrijf. Het is inderdaad belangrijk dat de potentiele medewerker geschikt is voor de functie, maar het is nog belangrijker dat de potentiele medewerker zich echt achter het bedrijf kan plaatsen en in de bedrijfsbranche wilt werken.

Vereiste competenties

Naast de informatie over het bedrijf, is het duidelijk om specifieke (en als mogelijk meetbare) competenties te benoemen. Hoe duidelijker en specifieker deze zijn omschreven, hoe makkelijker de potentiele medewerker kan inschatten of deze baan echt bij hem/haar past. Op deze manier zullen er vaak minder sollicitatiegesprekken hoeven plaats te vinden en kan er veel tijd worden bespaard. Welke competenties u in uw vacature moet vereisen, ligt natuurlijk aan de functie die vervult moet worden.  

Omschrijving van de functie

Deze spreekt waarschijnlijk voor zich. Het is belangrijk dat degene die op zoek is naar een baan een zo duidelijk mogelijk beeld kan krijgen van de functie en welke werkzaamheden hierbij komen kijken. Hiermee kan worden voorkomen dat mensen reageren op uw vacature terwijl ze zich niet kunnen vinden in de bijhorende werkzaamheden bij de functie.

De vacature publiceren

Na het succesvol maken van een vacature, moet deze op de juiste plekken worden gepubliceerd. Vaak wordt dit gedaan op social media advertenties of vacature websites zoals vacature Deurne. Het is ook mogelijk om tegen een betaling de vacature te laten verspreiden naar de juiste mensen via een specialistisch bedrijf, maar voor veel functies is dit niet nodig!