Texel, een eiland met eindeloze mogelijkheden!

T

Een van de beste vakantiebestemmingen van Nederland is Texel. Met verschillende toeristenattracties is er voor elke bezoeker wel iets leuks te vinden. Met 30 kilometer aan strand is het in de zomer een bruisende eiland.  

Jaarlijks zijn er zo’n 800.000 verblijfs bezoekers en 200.000 dagbezoekers. Die zorgen voor een inkomen van bijna 300.000.000 voor het eiland. Dit komt voornamelijk door de natuurgebieden, stranden, schoonheid, wandel- en fietsmogelijkheden en bereikbaarheid. Daarnaast worden de frisse lucht, sfeer/gezelligheid, ruimte, vrijheid en accommodatie ook genoemd als aantrekking voor het eiland.

Lekker uitgaan

Texel heeft een levendige en uitgebreide uitgaansleven voor een eiland. Na een lange dag van vertoeven aan het strand of uitgebreide natuurwandelingen is het afsluiten onder het genot van een drankje en een heerlijke sfeer het beste. Dit kan eenvoudig op de verschillende strandpaviljoens of straatjes die Texel te bieden heeft. Die zijn er gelukkig, net als alle uitgaansmogelijkheden in overvloed!

Veel beweging

Aangezien je overal op het eiland met een steenworp afstand van de zee bent, zijn er voor strandactiviteiten niet genoeg! Er is voldoende ruimte om veilig te kitesurfen, powerkiten, strandzeilen, kitebuggyen en flyboarden. Ook als je weinig ervaring hebt voor deze sporten zijn er veel opties. Zo worden er cursussen gegeven door experts met veel ervaring en zul je altijd onder begeleiding en in een veilige omgeving de activiteiten doen.

Slaapgelegenheid

Tijdens je visite naar Texel hoef je het gelukkig niet bij een dag te houden! Zo zijn er veel accomodatie mogelijkheden verspreid over heel Texel. Van eenpersoonskamers tot woningen voor heel gezinnen het is allemaal mogelijk. Zo zijn er online veel opties om op voorhand overnachting te regelen zodat je alles geregeld hebt voordat je richting de wadden gaat.

Werk

Wil jij een zomer lekker werken op de meest gezellige eiland van Nederland? Bekijk dan de vacatures van Texel en kies iets dat bij jouw interesses en vaardigheden past! Zo zijn er altijd vakantiewerkers gezocht voor in de horeca. Van bediening tot in de keuken.  Hierdoor kun je het genot van een Texelse zon combineren met lekker een zomer bijverdienen.