Werken bij een bierbrouwerij

W

Stiekem misschien wel de droombaan van elk beetje man, werken bij een bierbrouwerij. Waar mannen toch wel bekend staan om het bier drinken en vrouwen meer van het wijn drinken. Een veel voorkomend mannenuitje wanneer je in een andere stad bent is dan ook om de plaatselijke bierbrouwerij te bezoeken en hier vervolgens uitleg te krijgen over het proces van het brouwen en natuurlijk niet te vergeten, misschien wel het mooiste aan de gehele rondleiding namelijk het proeven van de verschillende bieren tussendoor.

Je eigen gebrouwde biertje

Wanneer je begint met werken in een brouwerij bij bijvoorbeeld La Trappe is het niet heel anders dan dat als je begint met werken in bijvoorbeeld een supermarkt. In het begin zal je veel meelopen om wat te wennen en te leren, je zal niet direct teveel verantwoordelijkheid krijgen. Na verloop van tijd wanneer je de werkzaamheden steeds meer onder knie krijgt en je meer verantwoordelijkheid hebt gekregen mag je zelf bier gaan brouwen. Er is niks triomfantelijker dan het moment dat je voor het eerst zelf een biertje gebrouwen hebt en er nog vele zullen volgen. Misschien koop jij straks in de winkel wel je eigen gebrouwde biertje, hoe gaaf is dat!

Van de brouwerij naar de winkels

Wanneer je bij een brouwerij werkt zal je natuurlijk ook het één en ander meekrijgen van de logistieke afdeling. Hoe de bieren naar de afnemers gebracht worden. Misschien is het je zelf weleens opgevallen, al die grote fusten en vaten bij kroegen of alle die stapels kratten bier bij supermarkten. Het is natuurlijk belangrijk dat het bier onbeschadigd en in veelvoud aankomt bij de afnemers. Dit lijkt een heel gedoe, alles zelf op pallets zetten in de vrachtwagen inladen maar gelukkig heeft de technologie ons veel gebracht en is het voor ons een stuk makkelijker geworden. Tegenwoordig maken we gebruik van een palletiseermachine, zo zal alles automatisch op de pallet kopen op de juiste en meest veilige manier.