De essentie van een goede loodgieter

D

Wat doet een goede loodgieter nou goed?

Allereerst, wat doet een loodgieter nou precies? Een loodgieter heeft voornamelijk de taak om sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en riolering aan te leggen, te onderhouden en eventueel te repareren indien nodig. Vaak zijn loodgietersbedrijven dichtbij in de regio beschikbaar, aangezien snelle diensten in geval van lekkages essentieel zijn om verdere schade te voorkomen. Maar welke loodgieter is nou betrouwbaar en professioneel? Hieronder staan vijf punten opgenoemd waar u op kunt letten bij het kiezen van een loodgieter.

De goede loodgieter

1.      Vergunningen en certificering

Het is altijd mogelijk om te checken of een loodgietersbedrijf een algemene certificering bezit, namelijk die van de branchevereniging UNETO-VNI. Dit kunt u controleren door op de website van de loodgieter te kijken of het simpelweg te vragen. Zo kunt u duidelijk bewijs vinden of het bedrijf beschikt over professionele vergunningen.

2.      Aanbevelingen en reviews

Deze is redelijk vanzelfsprekend. Wanneer een bedrijf wordt aangeprezen door hun eigen klanten op internet, is dit vaak omdat ze een positieve ervaring hebben gehad met dit bedrijf. Dit is altijd beter dan een bedrijf waar niemand een mening over heeft gegeven. Deze reviews worden vaak via Google direct op de pagina van het bedrijf geplaatst. Daarnaast kun je ook via bijvoorbeeld LinkedIn bekijken welke ervaringen een loodgieter heeft en hoe klachten worden behandeld. Eventueel ken je een vakman op een ander gebied die je kunt vragen voor een betrouwbare loodgieter Beek en Donk.

3.      Hou oud is het bedrijf?

Dit punt is minder belangrijk dan de voorgaande. Er wordt vaak van uitgegaan dat, hoe ouder een bedrijf is, hoe professioneler en meer ervaren het bedrijf is in het klaren van klussen.

4.      Vraag meer offertes

Deze hebt u misschien al eerder gehoord. U kunt soms te dure offertes ontvangen van loodgietersbedrijven aangezien het moeilijk is om te achterhalen hoelang het duurt om een loodgieterstaak uit te voeren. Door bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen, kunt u zien welk bedrijf eerlijk is over de eindprijs en welke simpelweg teveel vraagt.

5.      Locatie en specialisatie

Deze is moeilijker om toe te passen. Het kan voorkomen dat een loodgieter specifiek focust op een loodgietersgebied en hiermee gespecialiseerd is. Als u deze specialisaties in kaart kan brengen van loodgietersbedrijven in de buurt, dan hebt u een vergrote kans op het betalen voor kwalitatieve verdiensten.