Vriendenteams

V

Vriendenteams, je ziet het overal en in elke sport, of het nou voetbal of hockey is. Je ziet steeds vaker dat mensen op jongere leeftijd de keuze maken om een selectie team op te geven voor een vriendenteam waar het meer draait om de lol en het drinken van bier. Echter zijn er ook nog steeds genoeg mensen die ervoor kiezen om wel in een selectieteam te blijven maar bij bepaalde toernooien meedoen met een vriendenteam.

Herkenbaar

Het zijn natuurlijk mooi om met zijn allen te verschijnen in een bepaald tenue of trainingspak. Dat wanneer jij met je team aankomt op de club iedereen herkent dat het over jouw vriendenteam gaat. Je kan natuurlijk een eventuele sponsor benaderen maar het is mogelijk om je shirt te laten bedrukken of om er iets op te laten printen. Printen kan met behulp van flexible electronics in de printer, ook kan je er natuurlijk voor kiezen om de shirts op te sturen naar een drukker met daarbij de informatie over hetgeen wat er op moet komen.

Contact behouden

Een grote reden voor mensen om het besluit te nemen om een vriendenteam te vormen is voornamelijk om in contact ter blijven. Wanneer je de leeftijdsgrens behaald waarop iedereen van de vriendengroep gaat studeren, is de kans groot dat iedereen een andere kant op gaat. Een vriendenteam is daarom een mooie manier om elkaar nog wekelijks tegen te komen zoals vroeger. Een vriendenteam speelt meestal ook niet op een hoog niveau, op deze manier is het niet per se nodig om doordeweeks te blijven trainen wat voor veel mensen lastig zal zijn.

3e helft

Het fenomeen wat de spelers van een vriendenteam het mooiste vinden is natuurlijk de zogeheten ‘3e helft’. Dit kan je uitleggen als de borrel na de wedstrijd waar de kannen bier en schotels snack rijkelijk vloeien samen met de tegenstander.