Geschiedenis der printers

G

James Watt, dat is de naam van de man die het eerste kopieerapparaat wist uit te vinden nadat hij er in 1781 patent op had gekregen. Hij zorgde ervoor dat een origineel document tegen een vochtig gemaakt kopieerapparaat aan, waar die vervolgens tussen twee rollers werd geperst. Dit zorgde ervoor dat de inkt van het originele document door het kopieerapparaat werd geperst en op deze manier werd het zichtbaar aan de andere kant. Sinds de 19e eeuw is het kopieerapparaat niet meer weg te denken in het kantoor.

Regeldrukkers

De eerst volgende drukker in de evolutie der drukkers waar de mens kennis mee maakte is de regeldrukker. De regeldrukker die bestond uit een snel draaiende ketting, metalen rol of band waarop in bepaalde maar niet op alfabetische volgorde alle letters stonden. De rol die horizontaal langs het papier loopt bestaat uit het alfabet, wat bestaat uit honderd tekens. Echter zijn er tachtig printposities waardoor de rol achtduizend tekens bevat.

Matrixprinters

Bij een matrixprinter wordt de tekst gevormd door kleine pinnetjes die met een inktlint op het papier drukken. Op deze manier is het mogelijk om teksten maar ook afbeeldingen op papier te krijgen. Maxiprinters kom je tegenwoordig nog steeds tegen op postkantoren en is daardoor dan ook de eerste printer die in het gebied plastic electronics valt.

Thermische (overdracht)printers

Door gebruik te maken van hittegevoelig papier wat chemicaliën die verbinding aangaan bij verhitting wordt er tekst op papier gezet. Deze verhitting vind plaats door de printkop. Deze printers worden voornamelijk gebruikt voor het printen van bijvoorbeeld bonnen. De thermische overdracht printers zijn er om kleurstoffen aan te brengen op het paper

Laser- en led printers

De laser- en led printers zijn de meest ontwikkelde in deze lijst. Dit is de printer die jij waarschijnlijk ook in huis of op kantoor hebt staan. Deze printers maken gebruik van een proces waarbij het papier over verschillende rollen wordt geleid en vervolgens tekst op papier zet.