Aantrekken van werknemers uit de regio

A

Ben je momenteel bezig met het zoeken van werknemers uit de regio maar zit er nog niet bepaald vaart in? Er is een logische redenering voor het feit dat het niet gemakkelijk is om momenteel nieuwe werknemers te werven. Dit heeft namelijk te maken met de economie die weer in de lift zit, wat natuurlijk erg positief is alleen bevorderd dit het vinden van nieuwe werknemers niet. Wanneer de economie in de lift zit zoals nu het geval is betekent dit dat de werkgelegenheid ook toeneemt, dit zorgt ervoor dat het voor jou als werkgever lastiger is om aan nieuw personeel te komen. Je kunt op verschillende platformen je vacatures uitzetten. Je kunt bijvoorbeeld je vacatures plaatsen op bekende vacaturessites of op handige social media kanalen zoals LinkedIn. 

 

Kies uitzendbureaus 

 

Er is tegenwoordig nog een ander platform op de markt waar steeds meer werkgevers gebruik van maken, namelijk uitzendbureaus. Uitzendbureaus zijn tegenwoordig steeds meer aan het groeien, dit maakt het voor een werkgevers erg aantrekkelijk om je bedrijf in te schrijven bij een uitzendbureau. Zo heb je de keuze om je vacatures aan te melden bij een uitzendbureau bij jou in de regio zoals bij vacatures Nuenen. Zij zijn vaak regionaal gespecialiseerd in de arbeidsmarkt. Maar wat zijn nou de voordelen van het aansluiten bij een uitzendbureau? 

 

Niet doorbetalen bij ziekte 

 

Waar bij normale werknemers de regeling geldt dat er doorbetaald wordt bij ziekte is dit niet van toepassing bij uitzendkrachten. De reden hiervoor is dat het uitzendbureau wordt gezien als werkgever en dus ook als verantwoordelijke 

 

Tijdbesparend 

 

Normaal gesproken bij het werven van nieuw personeel komt er een sollicitatieproces aan te pas wat veel tijd en kosten met zich meebrengt. Door je aan te sluiten bij een uitzendbureau laat je de selectiewerving over aan het desbetreffende uitzendbureau. Zelf hoef je geen vacatures te plaatsen. Ook hoef je geen sollicitatiebrieven te lezen en/of gesprekken te houden wat tijd zal schelen. 

 

Flexibel 

 

Het laatste maar misschien wel het grootste voordeel van het werken met uitzendkrachten is da ze oproepbaar zijn wanneer het jou uitkomt en dat het ook mogelijk is ze weer weg te sturen wanneer ze niet meer nodig zijn. De enige kosten die jij maakt zijn de uren die de uitzendkrachten komen werken.