Wat zijn Pigtails in een notendop?

W

Wat zijn Pigtails?

Veel mensen weten niet precies wat pigtails zijn. Het zijn stukken kabel die aan 1 zijde zijn afgewerkt met een glasvezel connector. De andere zijde van de kabel kan op een glasvezelkabel gelast worden door middel van een fusie-las. Er zijn veel verschillende pigtails verkrijgbaar bij deze webshop. Voor meer informatie over de verschillende pigtails kun je contact opnemen met onze medewerkers of je kan een kijkje nemen op onze webshop!

De verschillende soorten pigtails.

Je bent bij deze webshop en tevens leverancier aan het juiste adres voor pigtails. Het aanbod van pigtails bestaat uit:

De Pigtail SC. Een SC-variant die uitgevoerd is met SC-connectoren. De connector is nog steeds een veel gebruikte connector voor zowel de singlemode als de multimode. Met de doeltreffende ‘’Snap In’’ mechanisme is het heel simpel voor u om de connector los te maken en vast te maken met een gemakkelijke duw en trek beweging. De SC-variant is hier dus heel geschikt voor en ook te leveren als APC.

De Pigtail LC. Zoals de SC-variant is de LC-variant ook verkrijgbaar in verschillende varianten. Dit is wederom een veelgebruikte connector voor de single- en multimodule. Met een ceramische ferrule van 1.25 mm is deze half zo groot als de SC-variant. Door middel van een borgklipje voor de LC-variant geborgd. De LC is net zoals de SC ook leverbaar als een APC.

Pigtail ST. De ST staat ook wel bekend als een ST/PC Pigtail. Het is een veelgebruikte pigtail voor multimode. Voorzien van een bajonet aansluiting heeft de ST/PC-connector een lange cilindrische ferrule om zo de vezel vast te kunnen houden. U krijgt bij deze leverancier ook altijd de ST/PC pigtail met ceramische ferrule geleverd om zo de ideale verbinding te realiseren.

Pigtail E2000. De ST pigtail is veelgebruikt voor de multimode, maar de E2000 is veelgebruikt bij de singlemode. Het wordt ook wel de APC/8 genoemd, wat betekent dat de vezel in de connector onder een hoek van 8 graden staat. Hij is even groot als de LC-connector maar het heeft een klepje voor de vezel die automatisch open gaat wanneer de connector in de koppelbus of sleeve wordt gedrukt.

Wil je meer informatie weten over de verschillende pigtails? Neem dan contact met ons op!