Payment facilitators een nieuwe trend

P

We zien een nieuwe trend waarbij softwarebedrijven betalingsfacilitators worden. In dit artikel bespreken we deze trend en leggen we je er meer over uit.

Ten eerste, wat is een payment facilitator?

Een betalingsfacilitator is software die betalingen van een persoon of bedrijf aan een andere faciliteert, zoals bij een zakelijk betaalverzoek. Square is een veelgebruikt voorbeeld van een betalingsfacilitator, net als elk verkooppunt dat helpt bij het verplaatsen van geld van de ene persoon naar de andere.

De verwerking is op deze manier verplaatst en we zien het in drie fasen. Toen de creditcardverwerking voor het eerst op de markt kwam, waren er veel voeten op straat: individuele verkopers die van deur tot deur gingen en fysieke machines inplugden zodat mensen creditcards konden accepteren.

De volgende fase die we zagen, waren systemen voor bedrijfsbeheer en point-of-sale of boekhoudsoftware die naar de cloud gingen, en betalingsproviders moesten in die software integreren om transacties te kunnen verwerken.

Toen dat gebeurde, kreeg het softwarebedrijf meestal een gedeelte van de opbrengsten van het betalingsbedrijf voor het toevoegen van dat en het distribueren van hun product. Wat we nu zien, zijn de feitelijke softwarebedrijven die de betalingen faciliteren, het betalingsbedrijf in het model van de betalingsfacilitator worden.

Waarom zou een softwarebedrijf payment facilitator worden?

Eerst en vooral is het verbeteren van uw werkelijke product, zoals een makkelijkere manier verzorgen van contributie innen. Wanneer alles onder één eenvoudige software valt, zullen uw klanten een betere ervaring hebben. Een ander stuk wordt dat het betalingsbedrijf helpt de waarde van uw bedrijf te vergroten. Als u een betalingsfacilitator wordt, kunt u een hogere waardering verwachten.

Als laatste is het gedeelte van de opbrengsten dat hoort bij het faciliteren van betalingen. De betalingen zitten nu niet alleen op uw platform, maar u hebt ook een betere klantervaring, waardoor het hele aanvraagproces voor verkopers wordt vermeden. U kunt met dit model veel meer geld verdienen dan met een overeenkomst voor verwijzing of deel van de opbrengsten.