FTTH

F

 

Wanneer je overstapt naar een glasvezelverbinding of over wil stappen, dan zijn er een aantal termen die je moet herkennen. Zo wordt een glasvezelaansluiting ook wel een FTTH genoemd. Een glasvezelaansluiting is namelijk een glasvezelverbinding tot aan de woning. Vandaar ook de Engelse afkorting voor fiber to the home. Over het algemeen zijn er veel glasvezelkabels in Nederland, maar komt er geen glasvezelinternet bij de woningen terecht. Dit komt omdat er op het laatste stukje er een ander soort materiaal wordt gebruikt. Met FTTH is dit niet het geval. Hier wordt er op het einde ook gebruik gemaakt van een glasvezelkabel, zodat het snelle internet gewoon bij de woningen terecht komt.

 

Verschillende varianten

Onder deze vorm van internet zijn er weer verschillende varianten. Namelijk het FTTC, FTTB, FTTO en FTTN. Deze staan elk voor een aparte ontvanger. Zo heb je het kantoor, de wijk, de straat en het gebouw. Deze manier van internet is een van de meest veilige manieren. Je hebt namelijk de garantie dat er geen internet kan worden afgetapt. Er zitten namelijk koperdeeltjes in de leiding, die het niet mogelijk maken om af te tappen. Daarnaast heb je via glasvezel veel sneller internet. Zo worden je upload en downloadsnelheden verdubbeld. Je kan dus veel sneller werken op het internet.

 

Neem contact op!

Wil jij ook een FTTH verbinding? Neem dan even contact op met een van onze medewerkers. Zijn werken namelijk al een langere tijd met dit systeem en kunnen je alles vertellen erover. Daarnaast kunnen zij je ook adviseren in de apparatuur en andere artikelen die benodigd zijn voor een goede verbinding. Natuurlijk kan je ook zelf in onze webshop je artikelen aanschaffen. Dit is natuurlijk de snelste manier, wanneer je zelf al weet wat er benodigd is. Voor meer informatie raad ik het je aan om onze webpagina te bezoeken.