Een goede vent silencer maakt de werkomgeving een stuk veiliger

E

De zware industrie staat bekend om de gevaren en de schade die je op kan lopen. Zo kan je bijvoorbeeld gewond raken, blind, maar ook zeker doof! Natuurlijk worden er veel voorzorgsmaatregelen getroffen om dit te voorkomen, echter is dit niet altijd tegen te houden. In de zware industrie zijn er dan ook veel dingen die heel veel lawaai maken. Denk hierbij aan dingen zoals de ventilatie en de luchtuitlaten. Deze uitlaten moeten periodiek geopend om de luchtdruk weg te laten. Wanneer dit gedaan wordt, wordt er veel lawaai geproduceerd. Om dit tegen te gaan heb je de vent silencer nodig!

Een goede vent silencer maakt de werkomgeving een stuk veiliger

De luchtuitlaten waar eerder over gesproken werd, geven een hele hoop lawaai. Het volume dat geproduceerd wordt door de uitlaten kan soms wel oplopen tot 160 dB. Je kan je natuurlijk goed voorstellen dat dit enorm schadelijk is voor het gehoor. Al helemaal aangezien de schade grens bij zo’n 80 dB ligt. Wanneer men ook maar kort wordt bloot gesteld aan dit geluidsniveau, dan treedt er al schade op. Door een goede demper te plaatsen wordt dit niveau al een stuk gereduceerd. Het niveau wordt al snel terug gebracht naar 90 dB. Doordat de schade pas oploopt na een geruime tijd bij dit niveau, is het dus veel veiliger.

De vent silencer past op elke luchtuitlaat

Natuurlijk is het zo dat er verschillende groottes zijn aan luchtuitlaten. Hiervoor zijn ook verschillende dempers nodig. De meeste dempers worden in standaard maten gemaakt en verkocht. Echter is het natuurlijk zo dat er ook afwijkende maten voorkomen. Wanneer dit het geval is, is het ook mogelijk om de dempers op maat te maken. De dempers worden dan zo ontwerp dat ze zullen passen op de luchtuitlaten of ventilatie die in jouw bedrijf aanwezig zijn.