Start van automatisering

S

Industriële revolutie

Om uit te leggen hoever automatisering is ontwikkeld en wat de limieten zijn van automatisering, is het belangrijk om een stapje terug te nemen naar de geschiedenis. Ik neem aan dat de meeste mensen wel van de industriële revolutie hebben gehoord in de jaren 1750, wat de start bracht aan automatisering. In deze tijd kwamen er fabrieken tot stand, die als taak hadden om zo efficiënt en effectief mogelijk producten te produceren.

Allereerst werd dit volledig gedaan door mensenkrachten, en naarmate tijd vooruitging kwamen er lopende banden en andere technologische hulpmiddelen die het proces verder automatiseerde. Deze automatisering is steeds verder geoptimaliseerd waarbij producten tegenwoordig bijna volledig geatomiseerd kunnen worden geproduceerd. Hoewel, er zijn nog altijd mensen nodig die toe moeten kijken op het functioneren van de machines. Vandaar dat er veel dienstverlenende bedrijven zijn in het kader van ICT automatisering Eindhoven.

De volgende stap van automatisering

Tegenwoordig komt automatisering voor bij zowat elk bedrijf en zelfs bij individuele personen. Het verkeer wordt automatisch geregeld, beveiligingssystemen opereren vrijwel volledig op zichzelf (afhankelijk van de complexiteit). Op uw computer wordt software, in de meeste gevallen, automatisch bijgehouden en soms zelfs toegevoegd. Betalingen op webshops en betalingen via betaalsystemen gaan ook automatisch voor bedrijven indien gewenst.

Alhoewel, automatisering heeft het limiet nog lang niet bereikt. In theorie kan namelijk alles wat mensen doen qua werk worden gedaan door machines en robots. Artificial Intelligence heeft namelijk de potentie om machines en robots nog verantwoordelijker en complexer te maken, waarbij ze onderbouwd hun eigen beslissingen kunnen maken zoals mensen. Het is volgens wetenschappers namelijk theoretisch mogelijk om een robot te maken die slimmer is dan de mens. Alhoewel we nog ver weg zijn totdat wij een intelligentie kunnen creëren die slimmer is dan ons zelf, zou dit grootse veranderingen brengen in de wereld die niet te voorzien zijn.