Hardcore will never die!

H

Hardcore is begin jaren 90e ontstaan en is sinds dien uit gegroeid tot een belangrijke subcultuur van Nederland. Hardcore is een muziekstijl met snelle en harde bassdrum tempo, dat minstens boven de 160 bpm zit. Naar mate de jaren vorderden in de begin jaren 90e, nam de populariteit met de jaren toe. Het werd zo populair dat er zelfs sub stromingen ontstonden zoals:

  • Terror: is een nog snellere variant van hardcore waarbij de de bpm vaak kan oplopen van 200 tot 400 bpm.
  • Industrial hardcore: is een variant dat veelal in het buitenland wordt gedraaid. Het is een combinatie van hardcore en techno waarbij er vele kille en donkere geluiden klinken.
  • Frenchcore: de naam zegt het al en is ontstaan in Frankrijk. Het is een muziek stroming met een 190-250 bpm waarbij het lijkt op een uptempo. In Nederland is Dr. Peacock een bekende DJ
  • Darkcore: is een langzamere variant van hardcore. Bij deze muziekstroming wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van melodieën. Vandaar de duistere sfeer door middel van de beats.
  • Happy hardcore: een commerciële variant van hardcore house waarbij de melodieën vrolijker zijn en meer tekst in voor komt. Muziek van Mental Theo zijn voorbeelden van deze happy hardcore melodieën.

Vandaag de dag leeft hardcore nog steeds bij vele mensen. Zo zijn er voortaan webshops / vele merchandise artikelen en hardcore store waarbij er van alles gekocht kan worden omtrent hardcore.

De gabbers van toen, leven voor hardcore want gabber ben je niet voor even, gabber ben je voor het leven. Het is mooi om te zien dat muziek voor een bepaalde groep mensen dit teweeg kan brengen. Muziek kan namelijk veel positieve impact brengen voor mensen. Het is daarom ook niet gek dat deze gabbers roepen “Hardcore wil never die’’ en ‘’I was born, I will die and I am living for the Hardcore!’’