Tips voor het besparen op een verbouwing!

T

Het verbouwen van een woning kan een dure aangelegenheid zijn. Hoe mooi zou het zijn als je hierop kunt besparen. Met onze handige tips proberen we de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden.

1. Vraag vrienden of familie om te helpen

Het inhuren van een vakman kan behoorlijk in de kosten lopen. Kijk daarom eerst in je bekende kringen of je toevallig een vriend of familielid hebt die handig is. Niet alleen scheelt je dit geld, het is ook nog eens gezellig om samen te klussen. Zo kunnen jullie naderhand nog even gezellig nazitten onder het genot van een drankje en een hapje.

2. Vergelijk offertes

Heb je geen handige mensen in je directe omgeving en moet je toch een vakman inhuren? Dan doe je er goed aan om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zodoende heb je een goed beeld over welke de goedkoopste is.

3. Subsidies

Voor sommige verbouwingen die onder de duurzame verbouwingen vallen kun je subsidie aanvragen. Kijk dus goed of jouw verbouwing hieronder valt. Ook zijn er regelingen waarmee je goedkoper geld kunt lenen als je je huis energiezuiniger wilt maken.

4. Bespaar op je materialen

Als je gereedschappen nodig hebt kijk dan weer eerst in je bekende kringen. Wellicht zijn er vrienden of familie waarvan je gereedschap kunt lenen. Daarnaast zijn er ook organisaties waar je tegen all-inclusive prijzen bijvoorbeeld een container kunt huren. Zo kom je naderhand niet voor onverwachte kosten te staan.