Dartpijlen kopen: waar moet ik op letten?

D

Darten is de afgelopend enorm populair geworden

Darten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is mede te danken aan grote Nederlandse darters zoals Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Zij hebben Nederland groot gemaakt in darrten. Na Engeland is Nederland zelfs het tweede dartland ter wereld. Elk jaar gaan er in Nederland steeds meer mensen darten.

Online dartspullen kopen

Om te darten heb je op z’n minst een dartbord en dartpijlen nodig. Het kopen van een dartbord is relatief eenvoudig. De kwaliteitsverschillen zijn kleiner en het aanbod is overzichtelijk. Bij dartpijlen is het aanbod echter enorm en zijn er veel verschillende variaties.

Waar moet ik op letten bij het kopen van dartpijlen?

Bij het kopen van een dartpijl is het belangrijkste om te letten op het materiaal. Vroeger werden alle dartpijlen gemaakt van messing (in het Engels: brass). Messing is een een legering van koper en zink. Dit is een goedkoop en hard materiaal en daarmee geschikt voor het maken van dartpijlen. In de loop der jaren is de dartsport echter professioneler geworden en ontstond de mening dat deze messing dartpijlen eigenlijk te dik zijn. Drie messing dartpijlen passen namelijk niet naast elkaar in de kleine vakjes van bijvoorbeeld de triple 20. Tegenwoordig geeft men de voorkeur aan wolfraam. Wolfraam is een staallegering en heeft dezelfde dichtheid als goud. Door deze relatief hoge dichtheid zijn wolfraam dartpijlen een stuk dunner. Sinds de introductie van wolfraam dartpijlen worden er opeens een stuk meer 180’s gegooid.

Ben je een beginnende of gevorderde darter?

Ben je een beginner? Neem dan dartpijlen van messing. Dit scheelt enorm in de kosten. Met messing dartpijlen kun je kijken of darten iets voor je is. Ben je een gevorderde darter? Neem dan dartpijlen van wolfraam. Dit zijn duurderde dartpijlen, maar hiermee gooi je veel makkelijkere hogere scores. Mocht je meer willen weten over het kopen van een dartpijl. Neem dan contact op met een dartshop voor advies.