Meest gebruikte autokleuren

Welke kleuren zijn populair voor auto’s?

Er is een grote kans dat het al duidelijk voor u is welke kleuren het populairste zijn voor auto’s. Dit zijn de kleuren grijs, zwart en wit. Oftewel, kleuren die veel mensen saai vinden. Deze kleuren worden op dit moment toegepast voor ongeveer 75% van alle auto’s.

De fellere kleuren worden dus voorkomen door automobilisten. Hoewel, van de kleuren naast de drie eerder genoemde kleuren, zijn blauw, rood en bruin nog redelijk populair. De echte vraag is, vanwaar is er zo weinig variatie in kleur tussen auto’s?

Deze vraag is redelijk makkelijk te beantwoorden. Wanneer je een auto koopt met een zeer algemeen geaccepteerde kleur zoals zwart, dan is het makkelijker om een koper te vinden indien je de auto weer wilt verkopen. Een auto met een specifiekere kleur zoals geel is moeilijker te verkopen, aangezien de koper dan naast de specificaties en prijs, ook de kleur leuk moet vinden.

Wijze van autokleur wijzigen

Het komt voor dat mensen besluiten de kleur van hun auto te veranderen. Dit kan gedaan worden door middel van twee manieren, het opnieuw bespuiten van de auto of het wrappen van de auto.

Bij het bespuiten van de auto wordt er een nieuwe laklaag over de auto heen gespoten. Dit kan ook gedaan worden om lakschade te repareren. Vaak zijn dit dure procedures, aangezien er rekening moet worden gehouden met de eerste laklaag, onderdelen demontering en het schuren van de nieuwe lak.

De goedkopere optie is car wrap. Dit wordt gedaan om of de kleur van een auto te veranderen maar ook om reclameberichten te plaatsen op voertuigen. Bij deze methode wordt de auto ingepakt middels een folie die kleur toebrengt en de laklaag beschadigt tegen bijvoorbeeld poep van vogels.

Wat het meest effectief en efficiënt is om te doen, ligt aan de situatie van uw auto. Indien deze nog geen schade heeft geleden, dan zal uw auto laten wrappen een goedkopere optie zijn. Indien u behoefte heeft om uw auto te wrappen, dan zijn er veel bedrijven te vinden op Google die u hierbij kunnen helpen zoals car wrap Eindhoven